Yayınlanan: Genel

Hamilelikte Çatlaklar Nasıl Önlenir?

Hamilelik sürecinde vücutta yoğun olarak değişiklikler oluşur. Yüzde görülebilen renk değişimleri, avuç içlerinde kızarıklık ya da kaşıntılı deri döküntüleri gibi farklılaşmalar görülebilir. Hemen hemen bütün hamile kadınlarda görülen bir diğer değişim de vücutta oluşan çatlaklardır. Hamilelikte çatlakları doğru bakım yöntemleriyle önlemeniz mümkündür. Neredeyse tüm gebelik süreçlerinde çatlaklar ortaya çıkabilecek bir durumdur. Hamilelik sürecinde vücudun salgıladığı hormonlar cildin yapısını da kolayca etkiler.

Hamilelikte çatlak önleyici losyonlar cildi sürekli esnek ve nemli tutar. Esneyen ciltle birlikte ortaya çıkacak gerilmelere karşı da önlem alınmış olur. Ayrıca cildin bariyerleri de güçlenir.

Çatlakların önlenmesinde alınabilecek en iyi önlem cildin nemini korumaktır. Bu da dengeli ve sağlıklı bir beslenme ve yeterli sıvı alımı ile mümkündür. Gebelikte su tüketiminin önemi, çatlakların engellenmesinde de kendini göstermektedir. Dengeli beslenme, ani ve gereğinden fazla kilo artışına engel olacağı için karın cildin olması gerekenden daha fazla gerilmesini engeller. Bu ani gerilme çatlak oluşumunda önemli bir faktördür.
Duş sırasında karnın yumuşak bir sünger ya da fırça yardımı ile dairesel hareketler ile masaj yapar şekilde ovalanması da ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak elastikliğinin korunmasına yardımcı olabilir.
Gebeliğin ikinci üç aylık döneminden başlayarak düzenli şekilde cildin nemlendirilmesi de alınabilecek bir diğer önlemdir. Bu amaçla piyasada satılan kozmetik ürünler kullanılabileceği gibi basit nemlendiriciler, bebe yağları ve badem yağı da kullanılabilir. Bunlar arasında badem yağı kötü kokusuna rağmen en etkili ürün gibi görünmektedir. Bu ürünlerin ortak özelliği cildin ani gerilmeye karşı dayanıklılığını artırmalarıdır.

Yorum Yaz